Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинад е поредната звезда, която прие поканата на Димитър Бербатов за благотворителния мач с отбора на Луиш Фиго на 14 юни в София.

Фърдинанд започва футболната си кариера в Уест Хям, където е забелязан не от друг, а от бащата на Франк Лампард. Следва престой в Лийдс и рекорден трансфер за защитник 18 милиона паунда.  

Рио Фърдинанд е поредният бивш играч на "червените дяволи", които ще уважи Бербатов след Райън Гигс, Неманя Видич, Патрис Евра, Едвин ван дер Сар, Пол Скоулс и Гари Невил. Той е един от най-великите английски защитници за всички времена, а с екипа на Юнайтед е печелил почти всичко - включително Шампионската лига, триумфирал е и като световен клубен шампион. 

Ето какво написа Бербатов за Рио:
Той е сред най-успешните английски футболисти. Спечелил е цели 16 трофея. 6 пъти е шампион на Англия с Манчестър Юнайтед, триумфира и в Шампионската лига. Големият му потенциал се разкрива в ранните му години в Уест Хем – още в първия сезон в професионалния футбол феновете го избират за №1. През 2000 г. е купен от Лийдс за 18 милиона лири – британски трансферен рекорд. А преди да навърши 23 г. вече е капитан на тима. През 2002 г. е купен от Манчестър Юнайтед за над 29 милиона лири и става най-скъпият защитник в света.

Прекарва 12 незабравими години на „Олд Трафорд“. Легенда, достойна да носи капитанската лента на Манчестър Юнайтед и на Англия.

Рио Фердинанд. Очаквам го в моя отбор в София!

ОБЯВЕНИТЕ ОТ БЕРБАТОВ ИГРАЧИ ЗА UNITED STARS
Райън Гигс
Пол Скоулс
Гари Невил
Неманя Видич
*
 Едвин ван дер Сар
Патрис Евра
Христо Стоичков
Стилиян Петров
Mартин Петров
Красимир Балъков
Роби Кийн

OБЯВЕНИТЕ ОТ ФИГО ИГРАЧИ ЗА ALL STARS
Роберто Карлош
Робер Пирес
* Франческо Толдо
Йенс Леман
Мичел Салгадо
Деко
Максуел
Нуно Гомеш