Димитър Бербатов ще подкрепи с две ръце кандидатурата на Росен Плевнелиев за президент на България. Когато ГЕРБ обяви своите кандидати за предстоящите избори, нападателят бе в София. “Митко чу по радиото новината и много се зарадва. Неведнъж е казвал, че Плевнелиев е любимият му политик. Много му се възхищава заради факта, че е натрупал състояние по честен път и не е крал от държавата”, коментираха близки до Бербатов.
 
Нападателят се завърна за четири дни у нас и в крайна сметка посети мача България – Англия (0:3). Митко обаче не седна в ложите, а малко по-встрани, където компания му правеха баща му Иван и един от най-добрите му приятели Тодор Кючуков. Бербо изгледа двубоя прав, а докато нашите се мъчеха на терена, раздаде няколко автографа. След края на срещата Бербатов изригна и нападна пред камерите и микрофоните БФС и по-специално вицепрезидента Йордан Лечков. Това беше първото му директно изявление след 13 май 2010 година, когато се отказа от националния.
 
Бербо се прибра и да разреши два лични проблема. Единият е свързан със строителството на новата му къща в квартал Драгалевци. Оказало се, че имало проблем с поставянето на плочките на втория етаж. Поради тази причина Димитър и Елена обикаляха магазините в неделя, за да търсят нов теракот. Освен това Митко е имал среща на четири очи с брат си Асен. “Двамата имаха да обсъдят някои важни неща, които не са за телефон”,уточниха близки до Бербатови.