Треньорът на Берое Хосе Луис Ачиари остана доволен след успеха с 1:0 над Септември София на Националния стадион „Васил Левски“ в мач от първия кръг на efbet Лига.

„Беше трудно, работихме много. Отборът доминираше 60-70 минути, движихме топката бързо, имахме възможности за гол и когато вкарахме гол през второто полувреме, продължихме да пресирахме. Имахме възможности няколко минути след гола, но след това се върнахме назад и страдахме малко. Губихме топката бързо и Септември имаше няколко шанса с далечни удар, затова победата важна, но трябва да се подобряваме и да се учим от грешките“, започна Ачиари.

„Поздравявам играчите за работата на терена. Имаше нерви на терена, искаха да се покажат, първият мач никога не е лесен. Тези три точки са за феновете. В началото на сезона привлякохме нови играчи, но гръбнакът остана, имахме концепция как искаме да играе нашия отбор. Леандро Годой се върна, след като гира тук миналата година през първия полусезон. Имаме още много да растем, за да се изградим като отбор и индивидуалности. Победата винаги носи спокойствие. Почти година съм в клуба и винаги има някакви проблеми, живея с това. Работим всеки ден, за да се подобрим, отборът направи големи усилия, ръководството също, победата днес е много важна, но трябва да продължим да работим и да растем, трябва да се подобрим не само като отбор, а и като клуб“, завърши Хосе Луис Ачиари.