Треньорът на Берое Хосе Луис Ачиари заяви след успеха над Етър с 3:0, че Себастиан Вия трябва да бъде използван по най-добрия възможен начин, докато е футболист на старозагорци.

„Искам да поздравя отбора на Етър за 100-годишния юбилей. Желая им по възможно най-добрия начин да се върнат в Първа лига. Няколко пъти ходих да гледам мачове във Велико Търново и им пожелавам най-доброто. Много съм доволен от този мач. Искахме да се представим по-добре и да сме в групата между 7 и 10 място. Останахме в тази група и мачът срещу Етър бе много важен за нас. За нас е много важно да спечелим максимално най-много точки и да останем в Първа лига“, коментира Ачиари след мача.

„През първото полувреме създадохме много положения за гол. Доволен съм, че зарадвахме феновете, които бяха на трибуните. Първенството в България е много конкурентно, има много добри играчи. Себастиан може да покаже най-големия си потенциал. Той демонстрира качествата си един на един, със завършващия си удар, неговата визия за играта. Трябва да го използваме по най-добрия възможен начин, докато е футболист на Берое. Целият отбор се представи най-добрия начин. Трябва да демонстрираме професионализъм във всеки един мач и да се представяме по най-добрия начин. Футболистите знаят, че играят за един исторически отбор като Берое. Те имат голяма отговорност да носят фланелката на Берое“, каза още Ачиари.