Председателят на Съвета на директорите и Изпълнителен директор на Берое Илко Русев и треньорът на клуба Александър Димитров дадоха обширна пресконференция пред медиите на старта на подготовката на отбора за новия сезон. Новият наставник обясни, че има "хищнически глад за успехи".

"Благодаря за поканата на ръководството на Берое. Приех я с голяма отговорност поради няколко причини. Първо, заради перфектно изградената инфраструктура на клуба, която дава възможност за пълноценна работа. Знаете, че не навсякъде има по този начин изградена инфраструктура. Втората причина е отношението на ръководството към треньорите досега. Това е един от малкото клубове, които имат голяма търпимост, дават време на треньорите да покажат своята работа, своите знания и умения. Това е една от причините Илиан Илиев и Петър Хубчев да имат толкова успехи и да вдигнат летвата на този клуб в най-новото време", коментира Сашо Димитров.

"Лестър да сте ги чули да излязат и да обявят пред пресата, че ще станат шампиони. Предполагам за всеки човек е едно и също. Аз обаче ще говоря за себе си – имам хищнически глад за успехи, но всяко нещо с времето си. Мен ако питате, искам сега да излезем и да почнем да побеждаваме всеки мач, но имаме и противници, които искат същото. Сега навлизат млади треньори, които са също така жадни за успехи, както съм и аз", каза наставникът на Берое.

"Като задача пред мен е поставено, а и аз виждам етапите пред клуба така. Г-н Русев ви каза, че в ерата „Хубчев“, една от най-успешните за клуба, футболистите към днешен ден бяха вече на една доста сериозна възраст и той постигна максимума с тях. Всяко начало има и край. Средната възраст, която заварих беше 28 години и шест месеца. Ясно е, че с тези футболисти може да се продължи, но визията и изискванията на съвременния футбол са различни. В световен мащаб средната възраст на отборите намалява драстично. Онзи ден се върнах от Франция. В състава на Турция влезе момче на 18 години. Ще налагаме и искаме да налагаме млади състезатели, преминали през младежките и юношеските гарнитури", изложи вижданията си Александър Димитров.

"Първият етап, с който сме се заели, е селекцията. Ще правим нов състав. Това, което остава е опита... като Иво Иванов, Том, Венци Василев, Благой Макенджиев, но трябва да добавим и младост. Този етап няма как да започне и завърши с един трансферен прозорец. Никой не е застрахован от грешки в трансферния период и ние ще допуснем такива и през втория трансферен прозорец трябва да ги поправим. Вторият етап, който смятам за реден и логичен е осъвършенстване на връзките с отбора. Изграждането на синхрон между двете фази – атака и защита и преходите между тях. И след това ще гоним резултатите. Не, че няма да ги гоним още от първата среща. Ясно е, че и като характер и като манталитет, аз и моя екип искаме да побеждаваме във всеки мач, но няма как да прескочим етапите на развитие. Не съм казал, че няма да гоним резултати, ще търсим победата във всеки един мач. Безспорно трябва време. Наистина времето е недостатъчно, за да се говорят и хвърлят нереални неща в пространството. Няма как да ви кажа, че се гони групова фаза на Лига Европа. Времето ни притиска. Ще работим с времето като една дългосрочна стратегия за развитие. Дори в краткосрочен план, дай Боже да постигнем някакви успехи, те няма да ни заблудят, защото няма да сме изминали тези етапи", добави новият треньор на Берое.