Треньорът на Берое Александър Томаш няма да разчита на трима футболисти за дербито с Ботев в Пловдив утре от 17:30 часа.

Михайл Михайлов, Драгош Фърцулеску и Марко Адамович са с контузии и със сигурност пропускат срещата. Добрата новина е, че Милен Желев се завръща в групата на тима след изтърпяно наказание за натрупани жълти картони.

Преди изиграването на двубоя Берое се намира на четвърто място в класирането с актив от 30 точки, а Ботев е на пето място с 3 пункта по-малко.

Стефа Апостолов от Симитли е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Георги Дойнов и Мирослав Иванов. Допълнителни асистент-рефери са Георги Иванов и Георги Гинчев, а четвърти съдия е Веселин Мишев. Делегат на БФС е Валентин Драгомиров от София, а Кирил Лозанов от София ще оцени работата на съдийството.

В историята на най-високото ниво на българския футбол Берое е надделявал над Ботев 34 пъти, а 37 са победите на сметката на „канарчетата“. 25 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 124:151 в полза на Ботев. 47 са срещите в Пловдив, където „зелените“ имат 8 победи, „жълто-черните“ 28, а равенствата са 11. Най-честият резултат между двата тима е 1:1 (13 пъти), следвани от 2:1 за Берое (9 пъти). Първата среща между двата отбора през този сезон, която бе в Стара Загора завърши при резултат 1:1.

Групата на Берое: Душан Перниш, Богомил Цинцарски, Георги Динков, Камен Хаджиев, Матеус Леони, Кохей Като, Иван Иванов, Павел Виданов, Антон Карачанаков, Педро Еуженио, Борислав Цонев, Мартин Камбуров, Милен Желев, Веселин Пенев, Серджио Негрут, Карлос Охене, Емин Ахмед и Мартин Райнов.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма