ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК! 

На пръв поглед всичко е Берое. Пардон – всичко в Берое е наред. Нов собственик, нови футболисти. Всички идват от Южна Америка и главно от Аржентина. От страната, настоящ световен шампион. Как омайно и сладко звучи само. Дано да е така. Блестящ старт в първенството – овации, емоции, мечти. Зеленото смени розовото в облаците.

После греда – една, две, три, четири. 0:10 след три поредни загуби. От облаците – право на земята. При зелените треви. Уволнение. И отново нов треньор.  

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

И все пак - всичко в Берое Хуниорс, пардон – в Берое, е в рамките на нормалното. Такива криволичения се случват и в най-добрите семейства. Така де. Къща без дим не е къща, нали.

На втори поглед обаче има нещо съмнително в сагата, заприличала на южноамериканска сапунка. Аржентинският дим на беройската къща се оказа гъст и мрачен. Зад него под Аязмото мержелеят слухове – че се бавят заплати, че се разчитало само на спонсора, чието име грее на фланелките. Че двама-трима футболисти почти били изгонени от квартирите им заради неплатени наеми. И че сънародниците на Че (Ернесто Че Гевара) май се оказват едно голямо НО.

Притеснителното е, че Берое няма солидно българско присъствие в управата си. Какво ти солидно – никакво няма.  Липсва лице – нашенско, българско, което чат-пат да излиза и да говори пред медиите.

Берое прилича на НЛО със зелени човечета, кацнал с разрешение край астрономическата обсерватория в Стара Загора, но никой не знае какво се случва вътре в него. Какво се случва зад зеления дим, който не ни позволява да видим истинската картинка.  

Казано за финал в резюме. На трети поглед Берое Хуниорс изглежда като Берое Далавериос. Как горчиво звучи само.. Дано не е така.
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ