Берое победи с 5:0 Созопол в контролна среща играна на спортна база „Берое“. Старши треньорът Александър Димитров пусна един състав през второто полувреме и друг през втората част. През вторите 45 минути в игра се появиха всички новопристигнали в отбора. Ганайският футболист Карлос Охене отбеляза два гола в самото начало на второто полувреме, докато Давид Манга се отчете с гол и асистенция.

През първата част „зелените“ поведоха с два гола. Още след 35-40 секунди Георги Динков намери с дълъг пас Александър Колев в накачателното поле, където Георги Хашев извърши фаул и съдията отсъди дузпа. Александър Колев застана зад топката и бе точен за 1:0.

В 7-ата минута на два пъти бе изпълняван корнер в ляво от вратата на Свилен Нотев, но и при двете ситации защитата на гостите се справяше.

След изпълнение на тъч в 13-ата минута Мирослав Радев засече с глава, но Михаил Михайлов се намеси добре и спаси.

В 14-ата минута Веселин Пенев центрира от ляво, Хашев изби с глава, топката премина по другия фланг, от където Венцислав Василев отново центрира, но този път по земя, а Ерик Почански засече с едно докосване в мрежата за 2:0.

Старозагорци се отчетоха с още три попадения след подновяването на играта.

Първо в 47-ата минута Борислав Цонев намери Емин Ахед на скорост по левия фланг. Юношата на Берое центрира в малкото наказателно поле където играчът на проби Карлос Охене се извиси над всички и отбеляза с глава за 3:0.

Резултатът стана 4:0 в 54-ата минута когато Манга се освободи много добре и успя да центрира към точката за изпълнение за дузпа за Карлос Охене, който отбеляза втория си гол с фланелната на Берое.

При много добра атака Карлос Охене намери Маркитос в 70-ата минута, който пусна чудесен извеждащ пас за Давид Манга. Французинът си поведе отлично топката и от малък удар се разписа за 5:0.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига