Берое започна подготовка за новия сезон с 21 футболисти.

Петима от тях са юношите Стилиян Русинов, Мирослав Георгиев, Станислав Йовков, Стилиян Георгиев, Валентин Недялков. Мирослав и Станислав вече записаха своите официални дебюти за първия отбор. Част от играчите ще се присъединят към подготовката на по-късен етап.

С отбора тренират и новите попълнения Хуан Карлос Пинеда и Алберто Салидо, които още не са представени официално.

Крилото Хуан Карлос Пинеда е 24-годишен футболист. Роденият в Доминиканската република футболист изигра 30 двубоя за своя тим през изминалия сезон, като вкара 4 гола и направи също толкова асистенции. Той е и национал на страната си, като до този момент има 4 изиграни своя. Хуан Карлос Пинеда е юноша на Хетафе, а през кариерата си играе за дубъла на Мирандес, както и за Бургос, Унион Адарве и Гуадалахара.

Алберто Салидо е 24-годишен испански нападател. Той ще се присъедини към Берое от четвъртодивизионния испански Унион Атлетико. През изминалия сезон Салидо вкара 10 гола в 33 двубоя във всички турнири.Високият 171 сантиметра футболист, чийто по-силен крак е десният, е юноша на Майорка и Атлетико Мадрид, а през кариерата си играе още за Кордоба, Лас Росас, Леганес, Монтихо и Унион Атлетико.

Първата уговорена контрола е срещу Ботев Пловдив на 22 юни на спортна база "Никола Щерев-Старика".