Треньорът на Берое Димитър Димитров обяви, че не вижда смисъл в доиграването на редовния сезон от efbet Лига. Както е известно, шампионатът беше прекратен заради пандемията от коронавирус, два кръга преди началото на плейофите. 

„Не е много приятно, но това е част от целия свят в момента, тази изолация, карантина, която е „на мода“. Аз бях човек, който дълго отсъстваше от футбола. Сега пък е време да наваксам времето със семейството си“, коментира Херо за предаването "Домът на футбола" в ефира на Диема Спорт. 

„Винаги има какво да се желае, да се надгражда. На 70-80% отборът е нов и няма причина да съм недоволен. Казал съм на ръководството футболистите, които искам да задържа. Поради финансови причини не успяхме да привлечем футболистите, които искахме. Ние имаме параметри, които не можем да прескачаме като изключим привличането на Крум Стоянов. Може би ще има и други български футболисти, но зависи от финансите на клуба“, каза спецът за отбора си.

Херо говори и за бившия си тим Левски - "Много е тежко, но съм убеден, че Левски и ЦСКА никога няма да бъдат без финансова помощ. Убеден съм, че те ще се оправят и ще са на това ниво, което искат да бъдат.“

За факта, че е бил търсен да се завърне на "Герена", Димитров обясни: "Не съм бил свободен, когато са ме искали. Нямало е начин да се освободя. Единственият случай, когато бях свободен, стана разминаване със селекцията и параметрите, когато трябваше да започна от Нова година. След като видях, че нещата няма да се получат по начина, който исках и отказах. Тогава Левски не можа да завърши дори в първата шестица. Смятах, че ще подготвим голям отбор“.

„Основното нещо в Берое е да видя изграден отбор със собствен начин и стил на игра. Следващата година, ако успеем да запазим основните футболисти, които искам, и надградим с допълнителна селекция, смятам, че отборът задължително трябва да е в Топ 4", подчерта Херо.

"Не виждам смисъл в това да се играят двата кръга от редовния сезон. Какво ще промени това?! Какво ще се случи? Футболистите ще тренират три-четири седмици, за да изиграят два мача. Не съм привърженик на такова нещо", добави бившият национален селекционер.

"При нас намалението на заплатите е 30%. Но колкото и да бяха казали, щях да го приема", каза още Димитър Димитров.