Днес легендата на Берое Кънчо Кашеров празнува своя 60-годишен юбилей. Целият екип на ПФК Берое му пожелава много здраве, късмет и щастливи моменти с близките до сърцето хора!

"За нас е чест, че защитавахте цветовете на любимия отбор с майсторство и вдъхновение! Убедени сме, че във Ваше лице Берое има една забележителна личност, прославила я по стадионите у нас и по света! Честит празник!", пише на клубния сайт Beroe.bg.

Кънчо Кашеров е роден на 5 април 1956 г. в София. Като дете обаче израства в Нова Загора, но съвсем скоро качествата му впечатляват треньорите на Берое и той е привлечен в юношеския състав на отбора през 1970 г. Шест години по-късно дебютира за мъжкия състав на тима.

Преди това Кашеров е истински лидер в юношеските формации, както на Берое, така и на България. През 1974 г. става Европейски шампион с юношеския национален отбор в Швеция, а две години след това взима участие и в полуфинал на Европейското първенство за младежи в Италия, където се изправя срещу ГДР.

Кашеров защитава цветовете на любимия „Берое“ до 1987 г. За този период той изиграва 253 мача за тима в „А“ група и над 350 срещи във всички турнири. В някои от двубоите носи и капитанската лента. В своята бляскава кариера Кънчо Кашеров е записал 23 мача за юношеския национален отбор, 19 срещи за младежката формация на България, 7 двубоя за „А“ националния отбор. Кашеров е майстор на спорта.

Кашеров е двукратен носител на Балканската клубна купа и шампион на България с Берое!

Екипът на Агенция БЛИЦ също честити празника на Кънчо Кашеров и му желае много здраве и радостни мигове с Берое и любимите хора.