Две от звездите на Берое Мартин Камбуров и Педро Еуженио ще бъдат на разположение на треньора Александър Томаш за гостуването на Левски от петия кръг на efbet Лига утре от 20:30 часа. Двамата попаднаха в групата, въпреки че през седмицата тренираха на облекчен режим заради различни болежки след домакинството срещу Дунав (2:0) в миналия кръг. Дори се очаква Еуженио да започне титуляр, след като се разписа при визитата на Герена миналия сезон.

Най-новото попълнение Ибрахима Конте няма да пътува с Берое за София. Националът на Гвинея подписа със заралии преди четири дни, а треньорският щаб е преценил че все още не е готов за официален дебют. Георги Ангелов също не е готов за игра.

Николай Йорданов от София е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Румен Иванов от Смолян и Георги Стамболджиев от Пловдив, а четвърти съдия е Димо Димов от Сливен. Делегат на БФС е Николай Вълчев отЛовеч, а Ичко Лозев от Арбанаси ще оцени работата на съдийството.

В историята на най-високото ниво на българския футбол Берое е надделявал над Левски 25 пъти, а 55 са победите на сметката на „сините“, докато 29 са двубоите завършили без победител. Головата разлика е 186:109 в полза на столичани. От 54 срещи в София Берое има 5 победи, Левски е с 38, а равенствата са 11. Най-честият резултат между двата тима е равенство 1:1 и победа с 1:0 за „зелените“ (общо 11пъти).

Ето групата на Берое за мача: Душан Перниш, Пламен Колев, Александър Василев, Александър Цветков, Виктор Генев, Ерол Алкан, Зоран Йосипович, Иван Бандаловски, Иван Минчев, Карлос Охене, Мартин Камбуров, Яя Меледже, Милен Желев, Педро Еуженио, Петко Цанков, Рубен Бриджидо, Вандерсон и Юлиан Ненов.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020