Членът на Съвета на директорите на Берое Диян Димитров, който също присъства на пресконференцията на ръководството на "зелените", каза, че клубът се разделя с „най-добрия треньор в историята си“. Още снощи БЛИЦ СПОРТ първи разкри, че Петър Хубчев повече няма да води отбора. Раздялата идва след домакинската загуба с 0:2 от ЦСКА в първия полуфинал за Купата на България.

"Искахме да бъдем балансирани в нашето решение. Няма смисъл да се взимат половинчати решения. Искаме да внесем повече спокойствие. Това, което се случи вчера, беше срамно и обидно за всички, които обичат Берое. Имахме разговори с г-н Хубчев. Седнахме и изчистихме нещата. Не трябва да има никакви спекулации на тази тема. Има момент на изчерпване, по-слаба мотивация в играчите и трябва да бъде направено нещо. Петър Хубчев е най-успешният треньор в историята на Берое. Помня какъв отбор пое, докъде го изведе и как го води. Купата срещу Левски, Суперкупата срещу Лудогорец, второ място през миналия сезон. Трябва на първо място да му благодарим и да си пожелаем взаимен успех за бъдеще“, коментира Диян Димитров.

„Имаме най-добрите играчи за "А" група. Казвам го абсолютно отговорно и уверено. Ако успеем да намерим човек, който да е добър психолог и ги накара да си повярват... Ще си поговорим с футболистите. Класирането ни за финал за Купата на България не е загубено. Нека не решаваме предварително нещата. Първото полувреме е минало и резултатът е в полза на ЦСКА, но предстои второто полувреме в София. Ако отборът успее да се вдигне, ако градът застане зад отбора, може да се класираме за финала. Няма право на крачка назад. Всички футболисти трябва да се обединят", добави човекът от ръководството на Берое.