Треньорът на Берое Александър Томаш влезе в историята, ставайки първият наставник на тима от Стара Загора, който печели четири последователни мача срещу Левски. Томаш призна нещо любопитно след успеха с 3:1 на „Герена“. Той разговарял с Мартин Камбуров преди срещата и двамата били убедени, че нападателят пак ще се разпише срещу „сините“. 38-годишният футболист го направи два пъти и има вече 20 гола във вратата на Левски и 221 попадения в елита, изоставайки само от легендата Петър Жеов (253).

„Винаги съм критичен към моите играчи, но трябва да похваля футболистите днес. Проблемът е друг, че противниците оценяват какъв отбор сме, а ние самите не можем да оценим какъв потенциал имаме. Там имаме работа. С колегите си говорим, че победите трябва да се приемат без голям ентусиазъм, а загубите с усмивка. Виждам огромен потенциал, който не успяваме да задържим постоянно – затова съм критичен и самокритичен. Днес искам да ги поздравя играчите, тъй като изцяло владееха мача. Като цяло, съм доволен от това, което тренирахме и искахме. Имаме още много какво да работим”, коментира Томаш.

„Няма да разкривам с какво Берое надиграва Левски тактически. Може би променихме първо себе си, след това играчите, за да играем футбол. Независимо срещу кой отбор излизаме аз се настройвам за победа и се опитвам да си я визуализирам. Аз виждам те как тренират. Днес казах преди мача, че не ме интересува какъв е резултатът, а нещата, които правим на тренировка. Очаквам много от Берое – винаги. Така съм устроен аз и знам, че можем много, но трябва да работим върху човешките качества. Мартин Камбуров е история. Вчера му казах, че го виждам на таблото, той ми каза, че и той го вижда”.

„Ще видим къде сме в края на шампионата. Трябва да осъзнаем, че сме добри и да се укротим. После го показваме на терена – просто. Тежък мач ни чака следващата седмица, но затова са треньорите. Голям ставаш, когато трупаш всеки мач и не се задоволяваш, а това е манталитет”, завърши наставникът на заралии.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020