Готвената от БФС революционна промяна, да задължи професионалните клубове да обезпечат участието си в първенството с банкова гаранция, отиде по дяволите, разбра БЛИЦ.

От футболния съюз първоначално обмисляха всички отбори от “А” група да гарантират, че разполагат с 1,5 млн. лева. По този начин щяха да се избегнат ситуации, в които даден отбор бави съдийските такси, глобите към БФС, парите за охрана на мачовете или заплатите на играчите
.
“Не, няма да има банкова гаранция. Именно за това въведохме постоянния мониторинг, на който ще бъдат подложени професионалните отбори. Ежемесечно лицензионната комисия ще се запознава с финансовото им положение и дълговете и ако прецени ще има правото да им отнеме лиценза по всяко време, независимо на какъв етап се намира първенството”, обяви пред БЛИЦ изпълнителният директор на БФС Борислав Попов.

Според него причината да не се въведе изискването за банкова гаранция се крие във финансовата криза. От футболния съюз са осъзнали, че в момента голяма част от отборите от “А” и “Б” група не могат да си позволят подобни разходи.
ДРАГОМИР АНТОНОВ/БЛИЦ