Шефът на Селекционния съвет на ЦСКА Аспарух Никодимов е получил списък с 10 имена, които попадат в трансферните планове на клуба. Става въпрос за българи, сред които са Александър Александров от Черно море и Стефан Велев от Берое, както и уругваецът Игнасио Варела от “Ботев” (Враца). Търсят се защитник, вътрешен халф и плеймейкър.

Аспарух Никодимов, Стоян Йорданов и Христо Маринчев тръгват на лов за таланти още от вторник, когато са първите двубои за Купата на България. "Ще наблюдаваме българи. Това е пътят. Чужденец ще вземем само ако е с класа над нашите футболисти", каза пред "Меридиан Мач" Паро. Легендата на ЦСКА вече наблюдава двубоя Берое - Пирин (Гоце Делчев) в Стара Загора през уикенда.

За последно "червените" наблегнаха на българския трансферен пазар през 2009 година. Тогава Любослав Пенев привлече на "Българска армия" карето от Сливен - Иван Стоянов, Костадин Стоянов, Костан Янев и Здравко Чавдаров, триото от “Ботев” (Пловдив) Апостол Попов, Тодор Тимонов и Николай Манчев, както и нападателя на Пирин (Бл) Спас Делев. Оттогава насетне селекцията се прави основно от чужденци./БЛИЦ