Берое и Литекс излизат в един от най-важните си мачове от началото на сезона. Двубоят е пряк спор за второто място, на което в момента са "оранжевите" с 27 точки. Старозагорци са с 26.

Литекс има само една победа над Берое в Стара Загора от 2004 година насам. Тя е с 3:2 на 30 септември 2013 година. В останалите десет срещи Берое печели шест, а четири завършват наравно.

За домакините от Берое се очаква сред титулярите да се завърне Евертон Джилио Том, който наскоро претърпя операция на носа. Бразилецът по всяка вероятност ще заеме мястото на Игор Джоман и ще си партнира със своя сънародник Елиаш да Силва, който има 5 гола срещу Литекс.

Наставникът на Литекс Лауренциу Регекампф ще заложи на същия състав, който започна при убедителната победа с 4:0 над Славия. Карето офанзивни футболисти на ловчанлии ще е съставено изцяло от чужденци - на върха на атаката ще е Бьорн Йонсен, а зад него ще действат Данило Асприля, Арсенио Нунеш и Диого Виана.

Днес от 16:30 часа
Берое - Литекс
Съдия: Никола Попов
Пряко по Диема спорт

Вероятни състави:
Берое<br />(Стара Загора)
БЕРОЕ Благой Макенджиев, Атанас Зехиров, Иво Иванов, Владимир Зафиров, Веселин Пенев, Елиаш да Силва, Том, Неманя Милисавлевич, Спас Делев, Стивън Петков, Георги Андонов
Резерви: Илко Пиргов, Георги Динков, Филипов, Игор Джоман, Георги Божилов, Иван Коконов, Исмаил Иса
Контузен: Салим Керкар; Наказани: няма
Старши треньор: Петър Хубчев

lit.jpgЛИТЕКС: Винисиус Баривиера, Страхил Попов, Елтон Дос Рейс, Рафа Перез, Антон Недялков, Петрос Бумал, Кристиян Малинов, Данило Асприля, Диого Виана, Арсенио Нунеш, Бьорн Йонсен
Резерви: Евгени Александров, Иван Горанов, Пламен Гълъбов, Хенри Рохас, Никола Колев, Георги Минчев, Кирил Десподов
Контузени: няма; Наказани: няма
Старши треньор: Лауренциу Регекампф

Баланс: 31 мача, 9 победи за Берое, 7 равенства, 15 победи за Литекс

Баланс в Стара Загора: 15 мача, 7 победи за Берое, 4 равенства, 4 победи за Литекс

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016