Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Полицията в Пловдив е намерила 11 метални кутии в сектора за гости на стадион “Христо Ботев”. Там в сряда от 17:00 часа ще се проведе местното дерби “Ботев”– Локомотив. В момента специализирани части оглеждат намерените кутии и чакат спецекип, който да ги разгледа и отстрани. Първоначално тръгнаха слухове, че това са някакъв вид бомби, но впоследствие се оказа, че става въпрос за мощни димки.

От ръководството на “Ботев” (Пловдив) са изключително притеснени от намерените кутии и заедно с полицията очакват екипите на ДОТ, които да "разчистят " сектора и да проверят за още неоткрити обекти.

Според очевидци са намерени 11 метални кутии с размерите на буркани. Началникът на полицията Грабенаров отказа коментар. Спецченгета проверяват в момента целия сектор със металотърсачи.

Служители на “Ботев” (Пловдив), които разговаряха с полицаи, разкриха за “ПловдивДерби”, че намерените кутии са мощни военни димки.

Началникът на спецекипа полицаи напусна стадиона, но множество цивилни ченгета все още са на съоръжението и разговарят с хора от клуба.

На стадион “Христо Ботев” бе поставена денонощна полицейска охрана.