117 нови клуба са с одобрени молби за членство в Българския футболен съюз. Това стана ясно на днешното заседание на Изпълнителния комитет, а причината е изискване на Закона за физическото възпитание и спорта, съгласно който клубовете, участници в държавните първенства, в това число в областните групи "А" и "Б", трябва да бъдат членове на съответната спортна федерация.

Новоприетите клубове, представители именно на тези групи, няма да имат право на глас на следващия конгрес на централата, но ще бъдат пълноправни участници във футболните турнири според тълкуването на Министерството на младежта и спорта.

На заседанието бяха гласувани нови проекти на правилници за организацията и дейността на Комисията за женски футбол, Комисията за плажен футбол и Комисията за футзал и мини футбол; членовете на ИК също така приеха проектите за промени в Наредбата за национално клубно лицензиране, според които се въвежда задължителното изискване за изкуствено осветление на стадионите в Първа лига, както и изискването футболните срещи да се провеждат единствено на обекти, за които има издадени актове по реда на Закона за физическото възпитание и спорта.