Юношите старша възраст на Калиакра обърнаха драматично със 7:5 връстниците си от Доростол (Силистра) в мач от 6-ия кръг на местното първенство при подрастващите. Двубоят се игра на помощния терен на стадион "Калиакра".

Младите каварненци поведоха в резултата, но до края на първата част допуснаха да им отбележат 5 гола. Това не отчая футболистите на Дука Василев, които след почивката излязоха крайно мобилизирани. Само за едно полувреме те съумяха 6 пъти да пронижат противниковата врата и записаха убедителна победа със 7:5. С хеттрик се отчете Венцислав Николаев. Останалите попадения отбелязаха Йордан Жечков, Ангел Веселинов, Йордан Йорданов и Стефан Стефанов.

След двубоя наставникът на домакините Дука Василев призна, че с оглед на благоприятната програма, е очаквал отборът му да вземе максимума от точки.

"В предишния кръг загубихме драматично от Добруджа. И срещу Доростол допуснахме някои грешки през първото полувреме и позволихме да ни поведат с 5:1. На почивката си поговорихме, изяснихме тези неща и през втората част изглеждахме по съвсем друг начин. Очаквам задължителни 3 точки и от следващия мач, в който гостуваме на Велики Преслав", заяви специалистът.

След тази победа старшата на Калиакра е с актив от 8 точки.