"А" група може да се окаже с 12 отбора още от тази есен. Причината е в забраната, която ще се приеме срещу митарстващите отбори, пише в. "24 часа". Така няма да може да се играе в друг град, което ще препъне част от фаворитите във втора дивизия. Със сигурност от тази забрана ще пострадат "Раковски" и Банско, които нямат стадиони за елита.

Любимец е заявил този на Сливен, ако се пребори за едно от първите две места, което също ще е невъзможно. Светкавица (Търговище) няма проблем, Нефтохимик също разполага с красавеца "Лазур", където рита и Черноморец. Проблемът на бургазлии обаче е бюджетът. Дори в момента клубът има сериозни затруднения. В елитната група трябват поне три пъти повече пари, отколкото във втора дивизия. Това вероятно също ще откаже доста от претендентите за местата, които дават право на промоция.

Така през лятото може да се окаже, че няма да се намерят два отбора, които да попълнят елитната ни група. Това ще доведе до въвеждането на висша лига един сезон предсрочно. По принцип следващото първенство бе преходно, като в "АЪ" група трябваше да останат 14 тима, които да извъртят три полусезона, като последният е по шотландската система. В нея класирането според класирането се правят двойките. Едва през сезон 2014/2015 в елита оставаха 12 тима, които да имат по четири мача помежду си.


"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ