13 са задържаните футболни фенове покрай дербито ЦСКА - Левски, завършило 0:0. От СДВР определиха атмосферата около срещата като спокойна и заявиха, че са се справили с опазването на обществения ред.

"Тези дербита са всеки месец, понякога и по два пъти. За този мач мога да кажа, че на територията на София всичко е под контрол. Няма никакви инциденти извън стадиона и вътре в него. Има само 13 задържани лица, което за такова дерби и мероприятие е доста добре", коментира старши комисар Антон Златанов, който е заместник-началник на СДВР.

Столичната полиция предприе всички необходими мерки за обезпечаване на реда и сигурността на гражданите. Посетителите на спортното събитие бяха проверявани на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове. Преди, по време и след приключване на футболната среща са задържани 13 души, от които един без документи за самоличност, останалите за извършени различни нарушения по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. Общо 12 души във видимо нетрезво състояние са били върнати от входовете на стадиона.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019