Изхвърленият от Източната "Б" група Свиленград пак ще има възможността да се сблъскат с култовия президент, треньор и играч Румен Теодосиев през настоящия сезон, показва бегла справка върху състава на Югоизточната "В" група. Бившият европейски шампион по вдигане на тежести отново има отбор в третия ешелон - Левски (Стара Загора) от село Ягода, играещ мачовете си на стадиона в село Горно Ботево.

Друг култов тим от тази група е Габровница. Южняците ще имат шанса да гостуват на стадиона "Цвятко Радойнов" в старозагорското селце Горно Съхране, известно с това, че там ежегодно се организира Каракачанския събор. Това обаче изобщо не е най-лошото.

През новото първенство, вместо да играе с отбори от професионалния футбол свиленградчани ще се сблъскат с чудати футболни елементи в третия ешалон, информира сайтът на клуба.

Един от тях е и с прословутия страж на Розова Долина Радомир Батаклиев–Чаната. Тимът от Казанлък отдавна не е това, което беше и в момента е един от посредствените отбори в Югоизточната "В" група. Най-показателно за състоянието на Розова долина е именно вратарят – Радомир Батаклиев. Той тежи точно 140 килограма, а е твърд титуляр за розите. Чаната обаче не е за подценяване и пази като котка. Много е силен във въздушните двубой, направо мачка всичко в наказателното поле, недай си боже да се стовари върху някой футболист, предупреждават в Казанлък.

Местният тим ще си припомни и какво е да гостува в Кърджали, където тамошният Арда се слави като един от най-безкомпромистните домакини.

За радост в състава на Югоизточната "В" група присъстват и няколко тима, заслужаващи определено внимание. Безспорно единият от тях е възродения Ботев (Пловдив), друг пък е Нефтохимик (Бургас). През следващия сезон се очакват и няколко местни дербита, които обаче вече няма да бъдат с Любимец, а с Хеброс, Стамболово и Димитровград. /БЛИЦ