Треньорът на “Ботев” (Враца)Антони Здравков даде първа пресконференция преди началото на пролетния дял от сезона, преди мача от 16-тия кръг с Берое. Двата тима излизат на стадион „Христо Ботев“ на 2 март (събота), от 15:30 часа.

“Всички футболисти са здрави и са на крак. Нямаме контузени. 99 процента съм сигурен, че отборът е готов физически, предполагам, че и технически трябва да сме до голяма степен готови. Нямаме никакви оправдания, първенството започва, а всеки един мач до края за нас ще е финал. Така че ни очакват 15 финала. Ние разполагаме с футболисти, които са готови да играят на всякакъв вид терени. Нашите момчета не са от разглезените. Свикнали са в сурови тежки условия, свикнали са и на хубави терени”, коментира Тони Здравков, който няма да разчита на наказания Андрей Атанасов.

“Имах възможността да гледам Берое в три срещи. Направиха добра селекция. И предишните им играчи са добри, това е добър отбор, с добър бюджет, който може да си позволи да привлече добри играчи, българи и чужденци. Целта ни е да победим и да спечелим три точки”, допълни наставникът.

“Имах възможността да се срещна с публиката в дните, които тренирахме във Враца. С част от феновете говорихме, че отборът без публиката е половин отбор. Публиката на “Ботев” Враца от край време е имала огромно влияние върху представянето на футболисти. Помагат и това влияе положително на психиката на нашите футболисти”, коментира още Здравков.

“Разделихме се с няколко футболисти, казах и преди, че няма да позволя някои да се возят на каручката. Всеки един футболист е важен за отбора и всеки един от тях има място на терена, стига да си го заслужи. След контролата с Локомотив Мездра привлякохме Павел Петков и Петър Альошев. Абсолютно всички футболисти на “Ботев” Враца са картотекирани. Нямаме никакви проблеми. Единствено чакаме жълтата карта на Росен Ванков, тъй като трябваше да я поискаме, след като подпише официално договора с футболния съюз. Дори и да не пристигне, не е проблем, тъй като Росен имаше проблем с кръста, не участва в тренировките в последните две седмици и така или иначе нямаше да попадне в групата за този мач”, завърши Тони Здравков./БЛИЦ

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ