Висока клауза в договора на Янис Зику с Политехника (Тимишоара) може да провали трансфера му в ЦСКА, пишат медиите в Румъния. Атакуващият халф ще бъде пуснат само срещу 1,5 милиона евро, като сумата е фиксирана в контракта още при неговото подписване.

При това положение "червените" ще вземат Зику, ако на 20 юни румънската федерация изхвърли Политехника при аматьорите. Заради дълговете на клуба е твърде възможно това да се случи. Тогава договорите на играчите ще бъдат прекратени и те ще станат свободни агенти.

Ситуацията отблизо следи и Рапид (Букурещ). Лично президентът на клуба Георге Копос е говорил с голмайстора на румънското първенство и му е обещал да го позлати, ако приеме офертата на "орлите". И Рапид като ЦСКА е готов да привлече Зику само в случай, че той скъса договора си с тима от Тимишоара.

Медиите в Румъния обаче твърдят, че въпреки офанзивата от страна на Рапид с предимство при преговорите ще бъде ЦСКА. Това заявил мениджърът на играча Джовани Бекали.

"За Янис ще бъде по-добре да отиде в София и да стане част от ЦСКА. Перспективата му зад река Дунав е голяма. Ще говоря с него и ще помогна трансферът при българите да стане факт", казал Бекали.

"Зику е доказан футболист и ще помогне много на отбора. Но първо ще видим как ще се развият нещата с клуба му", заявиха пред "Тема спорт" от ръководството на ЦСКА. /БЛИЦ