Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Локомотив (София) не успя да победи македонския Дрита в контрола, завършила 1:1. Мачът се игра на стадион "Искър" в Самоков и беше четвъртата проверка на "железничарите" от лятната подготовка. Преди двубоя с македонците селекцията на Антон Велков беше в серия от 3 поредни победи. Както е известно, Дрита пък преди дни игра проверка и с ЦСКА, която загуби с 0:2.

Още в 5-ата минута на днешния мач Младен Стоев откри резултата, разписвайки се с глава след центриране отдясно на Мирослав Коев. В 23-ата минута Станковски изравни за македонците, наказвайки Валентин Галев.

В 67-ата минута голмайсторът за Дрита беше изгонен с директен червен картон от съдията Стефан Спасов, след като напсува целия щаб на Локо (Сф), което стана пред очите на Пастата и той не го пожали. Реферът от Перник все пак позволи на гостите да останат в пълен състав и позволи мястото на Станковски да заеме друг играч.

До края на мача беше отменен гол на "железничарите", след като Костадин Велков се разписа, но се оказа, че е бил в засада. Дебют за Локо (Сф) пък направи 16-годишният талант от школата на клуба Георг Василев, който е син на Иван Василев, един от шефовете на "железничарите".

Следващата контрола на селекцията на Антон Велков е планувана за 28 юли - срещу Ирони (Рамат Арашон), който ще се подготвя в Банско. Израелците привлякоха бившия защитник на "Левски" Йордан Милиев.

Детско-юношеската школа на Локомотив вече има нов директор. Любомир Трайков ще съвместява ролята на шеф на ДЮШ с тази на главен селекционер в клуба от „Надежда”. Досегашният директор на школата Григор Петков излиза в пенсия, но ще продължи да помага за изграждането на младите футболисти в клуба.

ЛОКО (Сф) - ДРИТА (Мак) 1:1
1:0 Младен Стоев (5), 1:1 Станковски (23)

Съставът на Локо (Сф):
Валентин Галев, Мирослав Коев, Илиян Гаров, Александър Бранеков, Мартин Димитров, Даниел Гаджев, Павел Петков, Александър Манолов, Атанас Борносузов, Младен Стоев, Антонио Павлов (Емил Михайлов, Марчо Дафчев, Кристиян Добрев, Димитър Илиев, Иво Иванов, Светослав Петров, Костадин Велков, Юлиан Петков, Стефан Велев, Георг Василев)