Отборът на Локомотив (Мездра) започна зимната си подготовка със 17 футболисти. В тима са привлечени три нови попълнения. Нападателят Исмаил Иса, който и през есента игра в Мездра и отбеляза 7 гола с "червено-черната" фланелка, и халфът Борислав Балджийски са преотстъпени до лятото от Левски.

Централният защитник Венцислав Василев пък идва като свободен агент, след като наскоро разтрогна договора си с Миньор (Перник) по взаимно съгласие. От ръководството на "железничарите" съобщиха, че ще се опитат да привлекат още 3-4 качествени футболисти, но за сега имена няма да бъдат съобщавани.

Подготовката на тима ще премине изцяло при домашни условия. Ръководството пък обмисля дали тимът да играе на турнира в Албена. Три са уредените контроли до момента – на 27 януари в Мездра срещу Балкан (Ботеград), на 29-и или 30-и със Спорист (Своге) отново в Мездра и на 20 февруари срещу Левски в София. Не е изключено отборът да изиграе една или две контроли в Гърция или Сърбия, като в близките дни ще стане ясно дали това намерение на шефовете на Локомотив ще се осъществи.

Първото занимание за 2010-а година пък пропуснаха нападателят от Кот д’Ивоар Абудрамане Бамба и ганайският младежки национал Майкъл Тевия. Те трябва да се присъединят към тима в следващите няколко дни. Нападателят Борислав Хазуров пък не тренира, защото се оплаква от болки в коляното и бе прегледан от медицинския щаба. Бразилският халф Даниел Моралес присъства на тренировката, но не се съблече по екип и малко след началото на заниманието си тръгна от стадиона. Много вероятно е бившият играч на ЦСКА, Локомотив (Пловдив) и Спартак (Варна) да премине в отбора на Черноморец (Балчик).

От тима си тръгват титулярният вратар през есенния полусезон Христо Иванов, който разтрогна договора си по взаимно съгласие и премина в тима на Монтана. Контрактите си с клуба по взаимна договорка скъсаха още младият халф Владислав Узунов, вратарят Стефано Кунчев, който от вчера тренира със Славия, юношите на пловдивския Векта Иван Минчев и Атанас Трендафилов. Бразилецът Марко Тулио, който така и не успя да се наложи в титулярния състав, също се разделя с клуба по взаимно съгласие.

Както е известно, още с течение на сезона багажа си събраха преотстъпеният от ЦСКА десен бек Мартин Дечев и офанзивният халф Цветомир Матев, който вчера започна подготовка с хита в Източната "Б" група Любимец.

Младежките национали Георги Каранейчев и Милчо Макенджиев, както и вратарят Георги Георгиев, пък са подали молби до Арбитражната комисия да разтрогнат договорите си по вина на клуба. Тримата имат да получават по четири заплати от мездренския клуб. Съдбата на триото ще стане ясна по време на утрешното заседание на комисията.

Тримата също се появиха на днешната тренировка, но не се съблякоха по екип, като проведоха разговор с изпълнителния директор на тима Георги Бачев.

Ето и групата на Локомотив (Мездра), която днес тренира на изкуствения терен на стадион "Локомотив":

Вратар: Йордан Линков

Защитници: Предраг Пажин, Николай Христозов, Цветан Зарев, Станимир Господинов, Здравко Станков, Явор Янков, ВЕНЦИСЛАВ ВАСИЛЕВ (МИНЬОР ПЕРНИК)

Халфове: Страти Илиев, Любомир Тодоров, Димитър Петков, Виктор Софрониев, Даниел Моралес, Анатоли Тодоров, БОРИСЛАВ БАЛДЖИЙСКИ (ЛЕВСКИ - преотстъпен)

Нападатели: ИСМАИЛ ИСА (ЛЕВСКИ - преотстъпен), Боян Гайтанов, Борислав Хазуров, Георги Владимиров