"Глобул" организира първия български тренировъчен лагер в Академията по футбол на Манчестър Юнайтед, който ще се състои в началото на септември тази година. В него ще участват 18 деца, които ще преминат специални обучения и тренировки под ръководството на опитни треньори от Академията на легендарния английски клуб.

Двудневното посещение в Манчестър ще бъде специална награда за отбора-победител в турнира по футбол за момчета във възрастовата група V - VII клас от „Ученически игри” 2011/2012 г. Училищното първенство се организира ежегодно от Министерството на образованието, науката и младежта и Министерството на физическото възпитание и спорта. Финалът на състезанието по футбол се състоя на 13 май на стадион „Георги Бенковски” в град Тетевен, а първо място в него спечели отборът на СОУ „Найден Геров” - Варна.

Освен футболни курсове и занимания на тренировъчната база на Манчестър Юнайтед в Карингтън, програмата на лагера предвижда също така посещение на стадион „Олд Трафорд” и музея на отбора, както и специални изненади за децата. "Глобул" ще поеме всички разходи по организацията на лагера и ще осигури безплатни екипи за участниците.

Тренировъчният лагер в Академията по футбол на Манчестър Юнайтед ще се проведе в рамките на партньорството между "Глобул" и английския клуб, което бе обявено през февруари тази година. Проектът е част от стратегията за корпоративна отговорност на компанията и цели да насърчи спортния дух сред българските деца.