Проблемите в атаката на Локомотив (София) принудиха треньорът Диян Петков да погледне към детско-юношеската школа. Спецът взе в първия тим Стефан Манолов, който е роден през 1993 година. Талантът е централен нападател, а от скоро играе и като дясно крило в юношите старша възраст. 18-годишният футболист обаче трябва да натрупа малко мускулна маса, за да бъде на ниво за битките в "А" група. Година по-големият му брат Александър вече втори сезон тренира с първия отбор, но до момента може да се похвали само с няколко минути в официални мачове.

От началото на пролетния полусезон единствено попадението на Юсеф Идриси срещу Калиакра е дело на хората от атаката. При това положение нищо чудно срещу Локомотив (Пловдив) като централен нападател да започне атакуващият полузащитник Джемал Джонсън, каквито задачи американецът получи в срещата с Берое. Днес и утре "железничарите" имат по едно занимание, а в събота заминават на лагер в Пловдив.

В неделя от 15:00 часа избраниците на Диян Петков се изправят срещу съименниците си от Пловдив в мач от 22-ия кръг на "А" група. Двубоят е директен сблъсък на два състава с амбиции за участие в Европа.

Дилемата пред треньора Диян Петков е Румен Горанов или Калоян Караджинов да бъде титуляр на "Лаута". Първият беше с травма, но вече тренира от два дни на пълни обороти и може да бъде използван от наставника. Проблемът при него обаче е, че не е в оптимална спортна форма и се вижда, че е прекалено бавен. Със сигурност ще играе крилото Искрен Писаров, който дойде в "Надежда" именно от Локомотив (Пловдив), но пък през есента се превърна в любимец на публиката в "Надежда".

"Смятам, че очакванията за нашия отбор трябва да бъдат фиксирани от тук нататък. До момента нашият отбор така и не излезе в мач с пълния си потенциал. Винаги ни липсваха играчи заради травми или наказания. При нашата къса резервна скамейка това се оказва фатално", коментира за БТА Диян Петков. /БЛИЦ