Хванатият с допинг Костадин Стоянов е заплашен да не играе футбол 2 години, разбра БЛИЦ. Минималното, с което бранителят може да се отърве, са 3 месеца извън терените. Санкцията му обаче ще влезе в сила, ако и втората проба се окаже положителна. По-рано стана явно, че националът е хванат със забранено вещество след мача с "Левски". Пробите са били изпратени до допинглабораторията в Атина, където са установили, че Стоянов е използвал забраненото вещество метилхексанамин.

25-годишният защитник е сериозно притеснен и твърди, че е пил единствено антидепресант. Стоянов прибягнал до употребата му след загубата с 0:3 от Украйна на 7 октомври. Както е известно, бранителят се самообвини за тежкото поражение на "трикольорите" в Киев и пожела пред селекционера Михаил Мадански да го освободи от "А" тима в навечерието на евроквалификацията с Уелс. Дни по-късно предстоеше вечното дерби между ЦСКА и "Левски" и Стоянов искаше да се възстанови психически за него.

Бранителят научил неприятната вест днес и по спешност е отпътувал от Сливен, където се беше прибрал за ваканцията си. Стоянов е бил привикан на стадион "Българска армия", където заедно с ръководството на ЦСКА, треньори и доктори умували какво да правят. Клубният лекар Мирчо Крайнов ще пише подробно обяснение, както и се очаква да присъства на отварянето на втората проба на Стоянов. Ако и тя бъде положителна, националът го грози наказание от 3 месеца до 2 години.

Това обаче не може да докара служебна загуба на ЦСКА срещу "Левски", сочи антидопинговият правилник. Той гласи, че даден клуб се наказва, когато поне трима играчи бъдат заловени със забранени вещества и то в един мач.