Двадесет футболисти са на проби в новосъздадения клуб Металург 1957 (Перник), съобщи за БТА треньорът на отбора Емил Милчев.

Това са предимно бивши юноши на клуба, които не са успели да се реализират в по-силни отбори. Предстои картотекиране на играчите, чиято средната възраст се очертава между 24-25 години, уточни президентът на Металург 1957 Мартин Евгениев.

Основният екип ще бъде червени фланелки, сини гащета и сини чорапи, резервният - тъмносини фланелки на червено райе, сини гащета и също сини чорапи. Екипировката се доставя от Италия. Помощник-треньор на тима ще бъде Кирил Джоров - бивш футболист на Металург и Славия.

Металург 1957 започва от "А" окръжна група, като цели да достигне "В" група. Специални усилия ще бъдат положени за възстановяване на детско-юношеската школа. "Възнамеряваме да възродим футбола в най-големия пернишкия квартал "Изток", който наброява 35 000 жители", коментираха седмината учредители. Металург 1957 е продължител на едноименния клуб, създаден през 1957 година в Перник. Отборът се разпадна след края на сезон 1998/1999.