Ботев (Пловдив) стартира подготовката си за сезон 2010/11. "Жълто-черните" ще се състезават в Югоизточната "В" група на мястото на Металик (Сопот).

Над 2000 привърженици на тима изпаднаха в еуфория, когато Марин Бакалов и помощникът му Костадин Видолов изведоха на терена 24-ма футболисти, на които ще разчитат през първенството.

"Жълто-черните" ще се подготвят в Пловдив в продължение на три седмици. На 19 юли отборът заминава на лагер във Велинград, където ще протече втората част от подготовката. Първенството в третия ешелон стартира в средата на август. Засега е известна само първата контрола на "канарчетата" – съперник в нея ще бъде втородивизионния Брестник, а двубоят е на 10 юли на стадион "Христо Ботев".

В началото на тренировката "канарчетата" излязоха с жълти фланелки, с надпис на гърба "Без Ботев няма България", а отпред бе изобразен ликът на Христо Ботев, пише "Гонг". След като се насладиха на зарята и факлите, с които бяха посрещнати, играчите хвърлиха фланелките в публиката и сложиха тренировъчен екипи.

Преди заниманието старши треньорът Марин Бакалов представи екипа, с който ще работи. Той включва помощниците Костадин Видолов и Иван Танчовски, треньора на вратарите Димитър Вичев, доктор Здравко Тарълов и масажиста Васко Райчев. /БЛИЦ