Президентът на БФС Борислав Михайлов има шанса да влезе в Изпълкома на УЕФА днес. За да стане част от ръководството му трябват поне 27 гласа от общо 52. От 13-те кандидати бетонирани в УЕФА изглеждат трима.

Това са вицепрезидентите Сенеш Ерзиг от Турция, испанецът Анхел Мария Вияр Йона и Жилберто Мадаил от Португалия. Зад Ерзиг стои турската политическа власт, подкрепа има и от фуболните централи в Германия, Австрия и скандинавските страни. При последното гласуване Вияр Йона взе цели 42 гласа, освен това е кандидат и за вицепрезидент на ФИФА. Мадаил пък е връзката на УЕФА с председателя на Европейската комисия Жоао Барозо. За сигурен избран се смята и руснакът Сергей Фурсенко от новите кандидати, шеф в "Газпром".

Остават три места. За тях Боби ще се състезава срещу осем кандидати. Това са Мирча Санду (Румъния), Григорий Суркис (Украйна), Литаутарас Варанавичус (Литва), Франсоа де Кеерсмакер (Белгия), Норман Демайо (Малта), Петер Жилиерон (Швейцария), Иван Хашек (Чехия) и полякът Гжегош Лато.