Бившият спортен дирек­тор на Левски Наско Сираков заяви, че за събличането на Ивайло Петев и изгонването му от "Герена" ултраси на сините са взели 30 хиляди лева. Именно от това му изказва­не по време на представяне­то на книгата му във Велико Търново стана скандал с тартори от синята агитка. Сираков бе там със съпруга­та си Илиана Раева, която написа, че е "бил направен брутален опит от ултраси на Левски да се сплаши се­мейството й". От Национал­ния клуб на привържениците пък публикуваха декларация, а снощи пуснаха и 19-мину-тен клип от случката. Той може да бъде видян в почти всички спортни сайтове. Главни действащи лица в него са освен Наско Сираков и Илиана Раева тарторите на синята агитка Любомир Костадинов, Антон Калчев и председателят на НКП Вла­димир Владимиров.

В началото на разговора напрежението се покачва от изказване на Сираков, че тръстът "Синя България" налива вода в мелницата на собственика на Левски Тодор Батков. Любомир Костади­нов отвръща - "В момента правим достояние на всички разговори от съблекалнята на Левски. Тогава те попитах -След като си такъв мъжкар, защо те нямаше 5 години? Ти какво ми отговори - направи­ха ми интрига". Наско обясня­ва: "Не, не. Ти не казваш исти­ната! Аз ти казах защо точно съм обиден и не съм ходил на Терена". Казах ли - еди кой си човек, онзи какво е говорил?". В разговора се намесва и Илиа­на: "Ти си голям ербап. Ще го­вориш истината, като си такъв", обръща се тя към Кос­тадинов. А той отвръща: "Вие в момента сте тук като политическо лице, карате левскарите да гласуват за вас. Нали си голям мъж, Наско, ходи и си оправи интригите - този какво казал, онзи какво казал. А сега обикаляш страната и го­вориш, че тия, които били съблекли Петев, били с боксове и щели да те ударят. Това са глупости", казва той. Сира­ков реагира: "А не е истина ли? Не е истина, че взехте 30 хиляди лева за тая работа. Те го казват, вашите колеги от фенклуба. И тези, които се обадиха 15 минути преди то­ва, за да ме предупредят". Костадинов пък отвръща: "Ето това е най-голямата простотия, която си казвал. От кого ги вземахме тези 30 хиляди лева, кажи?! От кой? Доведи го тука да каже. Ние говорим нещата винаги "пря­ко куме в очи". Записваме, за­щото вие утре, г-жо Раева, ще отидете в някоя телевизийка и ще започнете да обяс­нявате глупостите на г-н Си­раков, че някой бил взел 30 хи­ляди лева"... Раева също се разгорещява: "Аз съм тук като съпруга на Наско Сираков, ня­ма да лъжеш. Аз знам бие за какво сте тук. Да говорите умишлено срещу мен и семей­ството ми. Прекалено плитък сте".

В разговора се включва и председателят на "София За­пад" Антон Калчев, който твърди, че при завръщането на Сираков в Левски той е изгонил трима футболисти (б.р. - Кристовао Рамос, Рамон Лопес и Жоао Силва), на които клубът трябва да плати 2,2 милиона лева обезщетение. И затова сега няма и стотинка в касата. Сираков твърди: "Аз казах къде са милионите - меж­ду 180 и 200 футболисти са минали последните 6 години през Левски".

След това Калчев казва, че Сираков през август 2009 го­дина твърдял, че ще се върне в Левски само срещу половин милион евро. Веднага след то­ва Сираков се хваща за глава­та и казва: "Моето момче, вие сте измамници неземни", и става от масата. Калчев обаче продължава: 'Ти си под­писал тези документи за осво­бождаването на тримата. 2,2 милиона са това до момен­та, в който беше в клуба". Владимир Владимиров-Гугутката пък пак пита: "Добре, обяснете кой е взел тези 30 хиляди лева?". Раева се обръща към него: "Ти Гугутката ли бе­ше? Това Гугутката ли е?".

В крайна сметка финалът на разговора не се вижда. Но заплахи в показаните кадри няма, а само разговор на висок тон.