Незавидното "международно положение" на футбола в Сандански и изоставането му спрямо почти всички общини на Област Благоевград събра десетки почитатели и деятели на великата игра в Зала на съветника. Признанието, че марката "Вихрен" девалвира, но въпреки това трябва да я има, създаде възвишена патриотична атмосфера.

31 отци-основатели решиха бъдещото сдружение с нестопанска цел за общественополезна дейност да се нарича Общински футболен клуб Вихрен. Беше решено новият клуб да има тричленен Контролен и петчленен Управителен съвет, членският внос учредителите да бъде 10 лева на месец, а през следващия сезон клубът да се състезава във "В" професионална футболна група.

Не е изключена възможността ОФК Вихрен да се обедини с частния Вихрен - 1925 с президент Георги Манолев, което е и сред учредителите на новия клуб. Вихрен - 1925, разбра се, можел да влезе във "В" група на собствен ход идната есен, без трансакции на лицензи.

"Нали ни е събрала идеята за ново начало на футбола в Сандански? За какво обединение става дума?", попита Венци Наков, цитиран от Sandanski1.com

"Всички финансови операции на ОФК Вихрен ще бъдат контролирани от Общинска администрация, никакви наемници повече в отбора, ще разчитаме единствено на футболисти и треньори от Сандански", каза кметът Андон Тотев.

Братята Емил и Пламен Мицански подчертаха в изказванията си, че в ръководството на ОФК Вихрен трябва да влязат футболни хора.

На 4 декември от 17:00 часа, отново в Зала на съветника, ще има ново събрание на учредителите. Тогава ще бъдат избрани членовете на Контролен и Управителен съвет на ОФК Вихрен, ще бъде приет Устав на клуба, който ще бъде подготвен от адвокат Христо Тюлеков. Финансирането на клуба - начини и обеми - ще бъде дебатирано допълнително.