Завърши вторият регионален лагер за Източна България на набор 2001, който е в етап на изграждане за бъдещ юношески националния тим във възрастта. Набор 2001 все още няма треньор, момчетата се наблюдават от Александър Георгиев, който е треньор на една година по-големите.

Общо 36 момчета бяха събрани за три дни в базата "Спортпалас" на север от Варна. Те бяха от Литекс, Лудогорец, Черно море, Спартак (Варна), русенските Дунав и Аристон, Черноморец (Бургас), Несебър и Берое (Стара Загора).

Шестима треньори, които селектират момчетата по региони, се занимаваха с подготговката им. Най-много състезатели бяха извикани от Литекс – 10, а от Разград са осем.

По предварителната програма този лагер трябваше да мине на 19-21 октомври, но беше отложен заради смъртта на координатора на регионалните отбори в БФС Димитър Кукуванов.

В двустранната игра, която беше организирана в края на лагера, момчетата бяха разделени на два отбора – „бели” и „червени”, които играха само 60 минути в две полувремена по 30. Срещата завърши 1:1, като за „белите” откри халфът на Лудогорец Никола Ганчев. Мартин Минчев от Черно море (Варна) изравни за "червените".