Станаха ясни съдийските наряди за мачовете от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Топарбитърът от Петрич Ивайло Стоянов, който миналия сезон престоя немалко време извън терените за грешни отсъждания, е главен на двубоя между швейцарския Тюн и по-добрия от двойката Чихура (Груз) и Вадуц (Лихт). Негови асистенти ще бъдат Крум Стоилов и Иво Колев. Четвърти е Таско Тасков. Мачът е на 18 юли.

Реферът от симитлийското село Черниче Александър Костадинов седмица по-късно потегля за Беларус, където поема сблъсъка на местния Минск с победителя от двойката Ла Фиорита от Сан Марино и Валета от Малта. Тройката попълват асистентите Ивайло Милков и Маргарит Маргаритов. Бригада начело с Николай Йорданов и помощници Николай Ангелов и Георги Георгиев ще ръководи на същата дата с назначение в Холандия за домакинството на Утрехт срещу албанския Лачи или люксембургския Диферданж.

По същото време номер 1 в родната ранглиста Станислав Тодоров ръководи в Полша мача на Пяст (Гливице) с македонския Металург или азербайджанския Карабах с помощта на Веселин Мишев и Мартин Димитров.