Въпреки че ЦСКА получи лиценз за новото първенство има реална опасност лятната селекция да бъде провалена. Причината отново се крие в дълговете на ЦСКА.

Трима бивши футболисти на ЦСКА поискаха неизплатени суми с официално писмо до клуба, съобщава "7 дни спорт". Става сума за Павел Виданов, Кристиан Тибони и Фабрицио Грило. Общата сума на финансовите претенции е 400 000 лева. И тримата декларират, че отказват да дадат отсрочка за изплащането на дължимите им пари.

Ако ЦСКА не се издължи в срок на играчите от БФС могат да замразят трансферните права на клуба. При това положение “червените” няма да могат да картотекират новите си попълнения.

Виданов, Грило и Тибони играха заедно на "Армията" през сезон 2010-2011. Италианците разочароваха тотално. Първо през зимата си тръгна Тибони, а в края на първенството и Грило. През пролетта пък Виданов бе даден под наем на Рапид Букурещ, но после се в ЦСКА. В края на ноември 2011-а защитникът избяга от "Армията" заради неизплатени заплати, а в началото на тази година подписа с полския Заглебие.