Локомотив (Русе) картотекира в Зоналния съвет на БФС 20 футболисти за започващото през уикенда първенство на Североизточната Трета лига. „Железничарите“ откриват новия сезон с мач във Варна срещу новака в групата Спартак 1918. Двубоят е насрочен за неделя от 18:00 часа на стадион „Локомотив“ в морската столица.

Сред новокартотекираните в „червено-черните“ редици са двама талантливи младежи, които ще запишат първите си мачове в мъжкия футбол с екипа на Локо (Русе). Мирослав Георгиев идва от школата на шампионите Лудогорец. Той е опорен халф. Атаката на „железничарите“ пък се очаква да поведе голмайсторът на юношите на Дунав 2010 от миналия сезон Сонер Хюсеин.

На вратата конкуренция ще си правят Димитър Лазаров и Радосвет Христов. В защитата ще играят Огнян Брайнов, Борислав Джарнавлиев, Ивайло Иванов и Атила Юмер.

В предни позиции наставникът на Локо (Русе) Ивайло Кирилов ще разчита още на: Борислав Караиванов, Живко Парашкевов /капитан на отбора/, Динко Станчев, Алеф Караосман, Мартин Рачев, Мартин Иванов, Мартин Недков, Станимир Петров, Мартин Георгиев, Александър Тошков и Диян Руменов.

Самият старши треньор на „железничарите“ Ивайло Кирилов също не мисли да се отказва от футболната си кариера. Той е картотекиран и като състезател за новия сезон. „Когато се наложи съм готов да облека фланелката и да вляза на терена, за да помогна на отбора“, обяснява опитният плеймейкър, който през ноември ще навърши 42 години. 

През миналия сезон в Трета лига Кирилов записа 13 мача за „червено-черните“, в които отбеляза два гола.