Футболистите на Левски ще си разделят 42 000 евро отборна премия, ако успеят да победят Спортинг (Лисабон), пише в. “Меридиан Мач”.
 
“Сините” гостуват в Лисабон в четвъртък във втория си мач от Група “С” на Лига Европа. Босът Тодор Батков е оценил победата над “лъвовете” на “Жозе Алваладе” като тази срещу Гент на “Герена”.
 
Адвокатът е обяснил, че футболистите ще взимат фиксирани премии за победа или “хикс”, независимо срещу кой съперник играят и къде е мачът – на “Герена” или в чужбина.
 
Собственикът решил да раздава в съблекалнята 30% от спечеления награден фонд, който УЕФА налива в клубовете. Футболистите на Левски вече заработиха 42 000, след като удариха Гент с 3:2 в първия мач.
 
Сумата е точно 30% от 130 000 евро, които клубът спечели от УЕФА за успеха. За “хикс” в Лисабон “сините” ще се поделят 21 000 евро или отново 30% от наградния фонд за точка в Лига Европа, който е 70 000 евро.
 
Тази политика за премии в Левски ще важи за всички мачове в Европа. “Сините” вече заработиха и отборна премия от над 300 000 евро за вризането си в групите на Лига Европа./БЛИЦ