Малко над 5000 лева са вложени във фенклуба на Пирин (Гоце Делчев), отчете неговият председател Георги Ловков, който похвали привържениците на неврокопчани за безрезервната подкрепа при победата с 2:0 срещу Локомотив (София). Според него Сектор „Б“ е дал тон на цялата агитка на стадиона като срещу "железничарите" е демонстрирано обещаното преди мача единение на запалянковците.

Въпросните малко над 5 хиляди лева са били отделени основно от кмета на Гоце Делчев Владимир Москов, както и от председателя на Управителния съвет на Пирин Антонио Сакаджийски. Другите средства са набрани от членски внос и отделни жестове на дарения, като това на бизнесмена Радослав Ушилков, който заедно с изпълнителния директор на клуба Асен Трендафилов осигуриха пътуването на феновете до Стара Загора за мача с Берое. Основно въпросните финанси са изразходвани за закупуване на транспаранти, знамена, клубни фланелки, шалчета и шапки.

Председателят на организацията на привържениците на Пирин Георги Ловков не забрави да спомене и чисто сметкадийски постъпки на някои привърженици, като критикува един от най-запалените фенове от агитката Борис Григоров.

„Не може, когато обявихме, че раздаваме фанелки, шапки и шалчета да се изредят толкова много хора, които получиха фенски артикули и да дойдат на сектора, а сега не виждаме у доста от тях аксесоарите, които получиха. Те не са, за да се пазят у дома или да се ходи с тях на нивата, дискотеката или на друго място. Това може да стане после. Най-напред тези вещи са за стадиона, където, след като претендираме, че сме истински фенове и както правят в други тимове или държави, да отидем с тях, за да изразим подкрепата си по този начин най-напред към любимия отбор. Някои пък се възползваха от това, че бяха приемани нови членове и ние съвсем нормално направихме жест като снабдихме всички новодошли с клубни аксесоари, те внесоха членския внос от символичните 2 лева, а след това ги няма никакви на стадиона – сигурно те са дошли само да си вземат фланелката почти на аванта и стига толкова", заяви Георги Ловков.

"Това не е истинският привърженик, който обича отбора си, дава нужното и помага на футболистите, а не се възползва от това или онова. Благодарим на г-н Сакаджийски и г-н Москов за това, което направиха за нас, и за подкрепата, която ни оказаха. Все пак, нека не забравяме, че навсякъде феновете закупуват своите артикули, а не разчитат на друг и нито общината, нито ръководството на клуба са длъжни да сторят това. Знаем, че те винаги ще направят подобна стъпка, но все пак е важно и ние, истинските фенове, да не идваме на стадиона зазаради безплатната фланелка, шапка, шалче, или заради безплатната екскурзия до някой град, платена от друг", коментира още Ловков.

От фенклуба обявиха допълнителна мобилизация на запалянковците и създаване на още по-стройна организация на фенската маса. Също така на първо време стартира подготовката за последния домакински мач на неврокопчани през есенния дял на първенството - срещу ЦСКА, който привържениците се надяват да се превърне в истински футболен празник и те да дадат тон за това.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА