Срещу Локомотив (Пловдив) има заведени 50 съдебни дела за 312 000 лева. Това съобщи членът на Управителния съвет на клуба д-р Константин Думанов. Делата са за неполучени заплати от футболисти, треньори и служители. Парите не са им платени от предишните ръководства на клуба. Като цяло дълговете на "смърфовете" са над 5 милиона лева.

"Споразумели сме се с НАП парите, които им дължим да ги плащаме разсрочено и го правим. По документи Локомотив дължи над 2.5 милиона лева на предишния си шеф Веселин Марешки, което няма да коментирам. Има дългове и към други институция. Сегашното ръководство на клуба, създадено от негови привърженици прави всичко възможно да изчиства борчовете. Освен това плащаме редовна на треньорите, футболистите и служителите на клуба", заяви Думанов.

"Грешно е да се смята, че феновете могат да издържат Локомотив. Нашата задача, когато поехме клуба бе да го спасим, да направим отбор, да издържаме детско-юношеската школа и както се казва да си подредим къщичката в очакването на бъдещия по-сериозен спонсор", каза още д-р Думанов.

"Ние сме световен шампион по смяна на президенти. За периода 2000-2014 година са сменени осем президента. Други клубове не са правили промени, или най-много една две. Необходимо е да има стабилност, за да може клубът да се развива", продължи членът на УС на Локомотив (Пловдив).

"Подчертавам, позицията на ръководството, че съдбата на Неделчо Матушев не зависи от предстоящия ни мач с Берое. Той остава начело на тима независимо от резултата. Нека си спомним, че седмица преди първенството Локомотив нямаше отбор, тъй че не може да сме големи максималисти. Виждам, че в тима се работи правилно и всеотдайно. Резултатите не ни задоволяват, на сме уверени, че те ще дойдат", добави д-р Думанов.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите