Участието на Светкавица в "А" група продължава да е под въпрос. БЛИЦ научи, че босът на клуба от Търговище инж. Петко Матеев е сериозно притеснен и вече на няколко места е казал, че няма как да успее да издържа сам отбора в дебютното му участие в групата на майсторите.

"Търся още 500 000 лева. Ако не ги намеря, поне ще се похвалим, че сме били 25 дни в "А" група", заяви къде на шега, къде на сериозно инж. Петко Матеев.

Треньорът Пламен Донев изведе снощи група от 30 футболисти за първа тренировка на стадион "Димитър Бурков". Десетина са новите попълнения, като за нито един от тях не е плащана трансферна сума. Президентът Матеев още при класирането в "А" група казал на наставника, че няма как да му отпусне средства за селекция. Босът не заделя пари и за подготвителен лагер. Заради това "мълниите" ще бъдат десетина дни на Рибарица, където Матеев стопанисва малко хотелче.

Футболисти на Светкавица информираха пред БЛИЦ, че все още не са получили премия за спечеления бараж срещу Етър (3:1).

От клуба продължават да твърдят, че всичко с финансирането е наред, но явно не е така. Матеев на този етап не получава нужната подкрепа от бизнеса в Търговище и сам се справя със ситуацията. Сега е заделил голяма сума за необходимия ремонт по стадион "Димитър Бурков", за да може да получи лиценз за елита. Дори и да започне участие в "А" група, Светкавица едва ли ще успее да завърши сезона при сегашната ситуация. В щаба на "мълниите" се надяват нещата да потръгнат и да бъдат осигурени още около 500 000 лева, които към момента ги спъват за нормалното им пребиваване в елита.

В същото време стана ясно, че и мястото на Калиакра в "А" група не е много сигурно. БФС спечели на първа инстанция делата, които заведе срещу клуба на Цонко Цонев за проваления мач с "Левски". Каварненци бяха санкционирани с глоби общо за 62 бона, след като не дойде линейката за срещата.

При положение, че решенията бъдат спечелени и на втора инстанция, има опасност Калиакра да не започне първенството, защото първо ще трябва да плати цялата глоба на БФС, преди да стартират мачовете. Цонев обаче продължава да е категоричен и отказва да пълни касата на Футболния съюз. /БЛИЦ