Близо 500 фенове се стекоха на трибуните на стадион "Димитър Лекин" в Хаджидимово за първия в спортната история на южния град двубой между женски футболни отбори. На терена няколко часа преди сблъсъка на мъжките състави на Места и Пирин (Разлог) премериха сили в контрола благоевградският Спортика и гръцкият Амазонас (Драма).

Превъзходството в срещата бе на страната на символичните домакини, но като победителки си тръгнаха гостенките от южната ни съседка, които спечелиха с 1:0 с гол с глава на Надя Пападопуло.

В селекцията от областния център на Пиринско тежката дума си каза умората след ангажиментите с девическия тим на България в двата спаринга срещу Кипър на Вени-Дона Сърбинска, Гергана Мазнева, Весела Махлелиева и Вероника Гоцева, на които за по-малко от четири дни им се събраха 3 мача, пише "Струма". Местната любимка Елена Попадинова и Мила Григорова пропиляха най-изгодните положения пред вратата на гостите от Гърция. Отлични съдийски заложби демонстрира нападателят на Места Димитър Парасков, който се нагърби с функциите на главен рефер и бе безупречен.