Юношите младша възраст на Локомотив (Мездра) регистрираха първа загуба в първенството на зона "Враца". На изкуствения терен в Мездра възпитаниците на Павел Марков паднаха с 2:4 от Монтана.

Гостите имаха предимство през по-голямата част от мача и успяха бързо да поведат в резултата. В 18-ата минута Николай Лазаров отправи изстрел от 20 метра, с който изненада вратаря на домакините за 0:1.

Две минути по-късно след неразбирателство в мездренската отбрана, монтанци стигнаха до втори гол чрез Лъчезар Луканов, пише "Конкурент". До края на полувремето „железничарите” се активизираха. В 24-ата Георги Болгурски овладя топката и с удар от границата на пеналта намали на 1:2.

Второто попадение за Локомотив бе дело на Габриел Ангелов, който с удар от около 25 метра прехвърли вратаря на Монтана. Имената си сред голмайсторите за гостите пък записаха Александър Веселинов и Светлин Димитров.

В края двубоя се изнерви и главният съдия Иван Тошев от Враца не се поколеба да охлади страстите с три червени картона. В 75-ата минута към съблекалните потеглиха Преслав Петков и Николай Павлинов от Локомотив, както и Александър Веселинов от Монтана. Разправиите продължиха и след края на срещата, което принуди длъжностните лица да ги опишат в доклад. По него Дисциплинарната комисия при ОС на БФС в Монтана ще наложи наказания на провинилите се.

Тимът на Юлиян Райчев е начело във временното класиране, но след края на сезона, резултатите му ще бъдат анулирани, тъй като рита и в елитната юношеска група до 17 години.