Първият в България лицензиран тренировъчен лагер на най-известния и успешен италиански футболен клуб Ювентус започва на 5 септември в София. Това обявиха на пресконференция организаторите от Фен клуб Ювентус-България и "Детска Футболна Академия - Комета". Кампът ще се проведе на терените на спортен комплекс „Царско село“ от 5 до 9 септември, а тренировките ще са поверени на италиански треньори, които ще дойдат специално за кампа от базата на „бианконерите“ в Торино.

„Момчета и момичета от цяла България на възраст между 5 и 17 години ще имат шанса да се включат в целодневните занимания, а таксата за участие варира между 600 и 800 лева в зависимост от това, дали се включват нощувките“, сподели по време на пресконференцията Ивайло Рачев.

Освен възможността да работят с треньори от Ювентус, участващите деца ще получат и пълен набор спортна екипировка – оригинална раница и топка на Юве и два пълни спортни екипа, култовата фланелка на черно-бели райета, резервна бяла фланелка, два чифта черни шорти и два чифта черни футболни чорапи. Най-добрите на лагера ще имат възможността да продължат тренировките на базата на италианския гранд в Торино, а препоръките ще бъдат заслуга на треньорите, посетили България. Организаторите са подготвили и още много изкушаващи награди, сред които оригинална футболна екипировка на звездите на италианския гранд, много спортни стоки и футболни аксесоари.

„Много сме радостни от доверието на италианските ни партньори и шанса да организираме такъв лагер в София. Знаем, че в България има страшно много фенове на Юве и дори обмисляме да им поднесем още една приятна изненада с едно интересно име, което да зарадва българските „бианконери“ и децата на Ювентус джуниър камп. Но все още ще запазим плановете в тайна и обещаваме да ви ги споделим, когато им дойде времето“, обяви от името на организаторите председателят на българския фенклуб на Ювентус Благой Симеонов.

Лице на инициативата е бившият национал и легенда на Левски Александър Александров – Кривия, който пожела успех на всички деца, които ще станат част от кампанията. „Името на Ювентус говори достатъчно, аз самият смятам, че точно това е начинът „да събудим“ българския футбол от будната му кома. Такава възможност не е за изпускане и изключително много се радвам, че всяко българско дете може да стане част от Ювентус джуниър камп“, каза още Александров, а в края на събитието заедно с останалите организатори символично подписа оригинална топка adidas в цветовете на Ювентус и я подари на първото дете, записано за кампа. Щастливецът се казва Мартин Петров и е един от петимата младежи от столичното Средно специално училище за деца с увреден слух, които благодарение на организаторите и социалната кампания на хотел „Маринела“ „Подари усмивка на дете“ ще станат част от Ювентус джуниър камп. На пресконференцията стана ясно още, че и синът на легендата на Левски вече е сред записаните, а Александров допълни, че ще помага на организаторите и в тренировъчния процес, и в селекцията на български треньори, които да помагат на представителите на Ювентус.

Регистрациите са отворени до изчерпването на капацитета на кампа, а желаещите да получат повече информация за възможности и условия могат да го направят във facebook на https://www.facebook.com/juvecampbulgaria, както и с въпроси по e-mail [email protected], на телефон 0887 350 077 и 0885 215 655 или направо в работно време на адреса на организаторите в София – бул. „Патриарх Евтимий“ 64, ет. 3, ап. 5.