ЦСКА, "Левски", Литекс, Лудогорец, Локомотив (Пловдив), Черноморец и Славия са българските отбори, подали заявка за лиценз за участие в европейските клубни турнири през сезон 2012/2013, пише вестник "24 часа". Вчера, 31 март, беше последният срок, в който Лицензионната комисия към БФС можеше да разглежда кандидатури. А самите заявки бяха направени още до края на февруари. На практика всички родни елитни отбори, които са с шансове за евровиза, са заявили официалното си желание за това.

Забележки и препоръки има към всички, но при спазване на разписанията от комисията лицензът на нито един от мераклиите няма да бъде застрашен. "Има възможност за сублицензиране на Септември (Симитли)", заяви шефът на лицензионната комисия към футболния съюз Красин Кръстев. "Според правилата на УЕФА, ако отбор от по-ниските дивизии достигне до реална възможност за Европа чрез националната купа, може да получи право допълнително", уточни той.

Срокът за това е 15 април. Ако Септември отстрани Лудогорец в полуфинала за купата на България, то ще бъде направена допълнителна заявка, добави Кръстев.