76-годишният дядо Кирил Кънев от плевенското село Пелишат проявява сериозно желание да порита в официален футболен мач. Тимът от селото му е убедителен лидер в местната "А" Областна група и той също искал да влезе в историята. За целта от две седмици дядо Киро тренира с местния отбор на леки обороти, като дори си закупил футболни обувки за 40 лева.
2.JPG
По предварителен план дядото трябвало да дебютира в мача с Милковица, информира "Гонг". За целта президентът на клуба Владимир Василев занесъл всички необходими документи, медицински и снимки, за да картотекира 76-годишния нападател. От ОС на БФС-Плевен обаче категорично отказали да картотекират дядото и да го допуснат до терена.

Отказът обаче не отказал мераклията дядо Киро, който даде за пример Сър Стенли Матюс, ритал до 50-годишна възраст. Другата седмица, от Пелишат ще направят нов опит за картотека, като ще водят със себе си и медицинско лице, което да удостовери, че здравословното състояние на Кирил Кънев му позволява да рита поне десетина минути.

Ако успее да осъществи мечтата си, дядо Кирил може да влезе и в рекордите на Гинес, като най-възрастният действащ футболист с официален мач. /БЛИЦ