Аматьорите ФК спечели първия турнир по минифутбол, организиран от Обединения клуб на привържениците на Черноморец - "Сините акули". На финала в Бургас Аматьорите ФК разбиха със 7:2 Акулеско и получиха купата, връчена им от президента на фенклуба - арх. Събин Попов.

44 отбора се включиха във фенския турнир, който протече в рамките на два дни в залата на стадион "Лазур". Третото място остана за Синята бригада, водени от вдъхновяващия си капитан и непробиваем защитник Върбан Неделчев.

Всъщност Синята бригада станаха и най-предно класирал се отбор, представляващ официална фракция на фенклуба.

Организаторите останаха шокирани от огромния интерес към състезанието, но въпреки това успяха да се справят на много добро ниво. Включи се и женски отбор, който носеше името Так-так, но дамите се представиха много достойно.

Мачовете минаха коректно без нито един червен картон за всичките 44 срещи от турнира, а накрая лидерът на Сините акули Събин Попов, както и помощниците му Тошко Тодоров и Владо Иванов връчиха наградите на първите три отбора.

"Доволни сме, че толкова много млади хора от града и региона дойдоха да спортуват на нашето събитие в дните преди Коледа. Планираме организирането и на Великденски турнир и се надяваме, че тези които играха в залата ще подкрепят отбора в мачовете му през пролетта", каза пред БТА Събин Попов.