На 28 oктомври Клубът на привържениците на ЦСКА чества със стилно тържество в клуб-ресторанта на “Армията” 90-годишнината от обединението на Софийски Атлетик клуб и Офицерски спортен клуб Слава в ОСК АС23, историческият предшественик на НФД Чавдар (1944-1948) и съвременния ЦСКА (1948).

На тържеството по повод юбилея беше изложена на 8 специални пана издадената нова брошура (32 страници), илюстрирана с много снимки и архивни документи, в това число архитектурната скица от 1925 г. за строеж на стадион АС23 и копие от нотариалния акт за собственост на клубния комплекс (стадион и прилежащи спортни площадки) в Борисовата градина (от 1933 година, мнения и изказвания на участници и свидетели от историята на елитарния офицерски клуб, на негови юноши, играли след това за НФД Чавдар и Септември при ЦДВ, когато стават с военния отбор шампиони на България за 1948 г.

На честването отново бе представена схемата на корените на съвременния ЦСКА с автор Христо Христов-Графа, който в изчерпателно изказване запозна аудиторията с нови, непубликувани до сега факти за генезиса на великия армейски клуб.

От името на Клуба на привържениците на ЦСКА бе връчена красива възпоменателна юбилейна купа “90 години от обединението на АС23” на Музея на спортната слава на ЦСКА на стадион “Българска армия”.

На тържеството присъстваха легендарни футболисти - Димитър Якимов-Митата, Димитър Марашлиев, Иван Ранков, Георги Велинов, олимпийската шампионка от Монреал Здравка Йорданова, доайенът на армейските футболисти Ганчо Василев (93 години), доайенът на червените привърженици, съучредител на съвременния ЦСКА Марко Братованов (94 години), както и други спортисти, спортни деятели, фенове и гости от различни поколения.

Untitled_1.jpg